Dina

En Schapedoes er en sosial hund som er nært knyttet til sin flokk. Vi syns derfor det fungerer best med 2 hunder. Så da Bella ble alene bestemte vi oss for å kjøpe en valp, og valget falt på kennelen til Hanne Jakobsen, Happyschaps. Vi var stolte og glade for å få kjøpt lille Dina. Dina er tillitsfull, trygg og fin. 

Tiden flyr og Dina er nå 18 mnd. Vi har gått på valpekurs, unghundkurs og grunnkurs.

28. januar var vi på ustilling i Letohallen og Dina fikk Excellent og en utmerket kritikk!

"Utmerket haleføring, størrelse og type. 18 mnd. Utmerket kjønnspreg, utmerkede hodeproposjoner, mørke øyne, korrekt bitt, utmerket underkjeve, velpleid skulder, utmerket front, muskuløse lår, korrekte kroppsposisjoner, utmerket pelslvalitet, utmerket helhet, rasetypisk temperement!" 

Dina må bare få lengre pels, - og heldigvis vokser den 😉. 

 

Bella

Etter å ha hatt Schapendoes i 2 år og blitt helt forelsket i rasen ville vi gi Nala selskap. Vi måtte kjøpe en hund til. Valget falt da på Lightshcaps kennel i Sverige og Monica og Daniels herlige oppdrett av rasen. I juli 2013 var vi så heldige å få kjøpt vakre Bella, som var helt mørk brun som valp, men som har skiftet farge og er nå lys over og brun under. Hun egner seg nå godt som kamuflasjehund 😀. Hun elsker å ligge i lyng og mose, og da er hun nesten usynlig! I tillegg er hun en ekte vinterhund. Ingenting er bedre enn snø og vinter syns Bella. 

Bella er en veldig spesiell hund med mye karakter. Hun "prater" og lager lyder. Hun er spretten, leken og svært sosial. Hun er selvstendig og sier i fra hva hun ønsker, til enhver tid. Få kan vise glede som henne, hun ikke bare logrer, men "shaker" hele bakenden.

Bella er avlsgodkjent og er HD/AD A0, hun er øyelyst med resultat: FRI og PRA testet ++

BELLAS KURS:

* Gjeterkurs med Norsk Schapendoesklubb, mai 2014
* Bronsemerke hos Lørenskog hundeklubb, november 2014
* Sporkurs med Lørenskog hundeklubb, mai 2015
* Nybegynnerkurs i Rallylydighet med Lørenskog hundeklubb, september 2015

UTSTILLING:

Bella er NUCH fra NKKs utstilling i Drammen 2015 og har i tillegg 2 CK, 2 BIM og 7 BIR. På EDS i september fikk Bella Excellent og ble 2. beste tispe i Champion klasse. På rasespesialen i Vestby i sept.16 fikk Bella Excellent og en fin bedømming

Dogs4all 19.11. - Bella fikk Excellent og 3.plass i Championklasse med flott bedømming 

Nala

Vår første Schapendoes kjøpte vi i august 2011 av Ingunn på Urtehagens kennel, på Hønefoss. Hun var helbrun, med en sjelden mørk brunfarge. Nala var leder av vår lille flokk. Hun var en arbeidshund som elsket å går turer i fjellet og i skog og mark. Nala var også en meget dyktig sporhund. Dette var det morsomste hun visste. Hun var også en flink og omsorgsfull mor for lille Gullik. Det triste er at hun ble syk i tiden etter dette. Vi ville ikke la henne lide og måtte la henne sovne inn. Minnene om Nala vil alltid leve videre i våre hjerter.  ❤